Qui som ?

Patronat

Historia

La fundació Josep Santacreu es constitueix en homentatge al guissonenc Josep Santacreu Esteve. Treballem la Cultura, el mediambient i la emprenedoria al territori, com a eixos d’actuació, posant molt énfasis en la integració i la cohesió social.

A Guissona, l’any 2020 s’inaugurà el Centre de Creació d’Art Singular a Cal Santacreu per apropar els nostres projectes als veïns de Guissona.

El projecte Art Singular pretén promoure i donar visibilitat a l’Art realitzat per persones amb malaltia mental, diversitat funcional o col·lectius en risc d’exclusió, que puguin desenvolupar el seu talent, siguin reconeguts com a artistes i puguin normalitzar la seva obra artística arribant al mercat.

Impulsem una plataforma com a punt de trobada per als artistes Singulars de tot Catalunya.

Comptem amb la col·laboració d’entitats de referència i ajuntaments, en el territori per detectar a més, col·lectius desfavorits i altres col.lectius per introduir-los en el món de l’Art. Volem treballar la dimensió comunitaria a través del voluntariat veïnal i de projectes amb estudiants d’escoles d’Art i Disseny.

Per tal de garantir la qualitat de la producció treballem de la mà de professionals del món del Art Contemporani que ens ajuden a formar els artistes, seleccionar les millors obres, crear les exposicions i donar visibilitat al projecte. Els artistes Singulars treballen i exposen juntament amb artistes reconeguts dins el circuit de l’Art en una exposició anual, sense etiquetes que pretén apropar l’Art Contemporani a totes les capes de la societat.

Per arribar al màxim de persones, estem bastint una xarxa de Centres de Creació i Espais Espositius d’Art Singular en el territori. El nostre repte és fer visible i professionalitzar l’Art realitzat en entorns socials i, en contrapartida introduir la Responsabilitat Social en el sector de l’Art.

Treballem amb la Universitat d’Arquitectura del Vallés i en col.laboració amb l’Ajuntament de Guissona per tal de desenvolupar projectes de millora mediambientals. I treballem amb diverses entitats i empreses per dtal de fer creixer l’emprenedoria social.