100% singulars

La plataforma artSingular de la Fundació Josep Santacreu pretén fer difusió de l’obra dels artistes que treballen en els tallers d’art d’entitats socials de Catalunya. Persones amb malaltia mental o diversitat funcional.
El projecte “100% singulars” té com a objectiu donar visibilitat al talent dels nostres artistes a través d’un projecte de disseny de packaging. La col·lecció d’aquestes capses de xocolata mostra la singularitat de cadascun dels artistes com són les propies varietats de xocolates de Casa Dalmases. El resultat del conjunt és una explosió de color.

En el seguiment que fa la Fundació Josep Santacreu dels tallers de les entitats, com en la selecció d’obra o comissariat d’exposicions, o qualsevol atre activitat, treballem sempre amb professionals del sector de l’Art Contemporani, que col·laboren voluntàriament amb la fundació. 

En aquest cas, la selecció dels finalistes va ser realitzada a la Galeria Alegria amb el seu director Sebas Rosselló, en Carles Guerra com a crític d’art i expert en aquest tema, la Cristina Sampere artista i directora de la Fundació Setba, la Belen Jürschik com a directora de Casa Dalmases i l’Eva Calatayud, impulsora i directora d’artSingular de la fundació Josep Santacreu. 

A la convocatòria es van presentar 40 artistes i se’n van seleccionar 16 per il·lustrar les capses de xocolata que elabora de forma artesanal la Fundació Casa Dalmases de Cervera, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual. 


En aquest projecte participen doncs 7 entitats socials del territori com són la Fundació Ampans de Manresa, l’Associació Alba de Tàrrega, la Fundació Catalana de Síndrome de Down, la Fundació Catalana de Paràlisi Cerebral i la Fundació Estimia de Barcelona, així com la Fundació Casa Dalmases i la Fundació Josep Santacreu.


El projecte “100% singulars” es presentarà a la Sala Parés el proper mes de febrer, on es mostraran les 16 obres originals acompanyades d’altres obres dels mateixos artistes que ens permetran conèixer millor com treballa cadascun d’ells i podrem entendre la seva singularitat.

Les propostes dels artistes són una mostra de sinceritat i de veritat que és condició obligada en l’Art Singular.